Dobrodošli! Vsak nov uporabnik prejme kodo za 20 BREZPLAČNIH klasičnih fotografij! >Registriraj se<

POGOJI POSLOVANJA

 

Z obiskom in uporabo naše spletne strani (www.printastic.si) ter registracijo uporabniški račun, se strinjate z našimi pogoji poslovanja in politiko zasebnosti in varstvo podatkov (za: pogoji in pravila). Politika zasebnosti in varstvo podatkov je sestavni del pogojev poslovanja. S spletno stranjo www.printastic.si upravlja Luminus d.o.o Novo mesto, Kolodvorska ulica 2, 8000 Novo mesto, davčna številka: SI50032534, registrska številka 1201166000


VELJAVNOST PODATKOV IN KRŠITEV POGOJEV

 

Z uporabo našega spletnega mesta in registracijo uporabniškega računa se strinjate, da so podatki, ki jih posredujete, so resnični in veljavni. Naše spletne strani ne boste uporabljali v namene, ki niso v skladu z veljavnimi predpisi in pogoji. Če se odkrijejo kršitve, Pogoje ali politike, ki jih lahko zavrnemo, zapremo uporabniški račun oz spremeniti pisne zahteve.


SPREMEMBE POGOJEV IN ZASEBNOSTI 


Šteje se, da ste ob obisku naše spletne strani sprejeli določila in pogoje. Določila in pogoje lahko kadar koli nadgradite ali spremenite in o tem ste lahko obveščeni obvestite nas z novim dokumentom, objavljenim na naši spletni strani ali z obvestilom prek e -poštna sporočila. Novi pogoji in določila začnejo veljati po objavi. Možno nadgradnjo spletnega mesta, novo podporo ali spremembo katere koli naše funkcije spletna stran ne vpliva na veljavnost pogojev. Redno morate preverjati posodobitve določil in pogojev. Uporaba spletnega mesta v primeru spremembe določil in pogojev in Od pravil se šteje, da se strinja s spremembami pogojev. Če spletno mesto ali uporabniški račun uporabljate kot zastopnik podjetja, to jamčite imate pravico in dovoljenje, da sprejmete določila in pogoje.


ZAPIRANJE RAČUNA

 

Po lastni presoji lahko trajno zapremo in izbrišemo vaše povezane račune podatke (naložene datoteke, računi, shranjeni v vašem računu itd.), če niso več potrebni za določeno naročilo ali če je vaš račun dolgo časa neaktiven. Podatki bodo izbrisani v v skladu z zakonom in temi pogoji.


RAČUN UPORABNIKA IN GESLO


Vi ste odgovorni za zaščito podatkov, ki nam jih posredujete, in gesel za dostop do vaših uporabniški račun. Čim prej nas obvestite o kakršni koli nepooblaščeni uporabi v najkrajšem možnem času. Za kakršne koli spletne vdore v vaš uporabniški račun ne odgovarjamo za odtujena gesla. Vaša trenutna gesla so šifrirana in do njih nimamo dostop, zato jih lahko iz varnostnih razlogov ponastavimo le z novimi.


NEPREVZEM NAROČENE POŠILJKE


Naročene artikle je kupec dolžan prevzeti v 14 dneh od prejema elektronskega obvestila o zaključenem naročilu, sms potrditvi opravljenega naročila ali potrditvi po elektronski pošti. V kolikor kupec naročenih artiklov, ki so poslani s plačilom po povzetju ne prevzame v nobenem primeru, in se paket po preteku čakalnega roka na pošti (14 dni) vrne na naslov podjetja, se le-to NE šteje kot odstop od pogodbe, saj je slednja še vedno veljavno sklenjena in gre za enostranski nenapovedan odstop kupca od pogodbe.

Odstop od pogodbe ni mogoč za blago, ki je izdelano po natančnih navodilih potrošnika in prilagojeno njegovim osebnim potrebam (Printastic fotografije in izdelki) To je v skladu z zakonom o potrošnikih člen 43a člen, ki navaja izjeme.

Trgovec se obvezuje, da bo naredil vse v svoji moči, da bo kupca obveščal o možnosti prevzema paketa e-mail obvestila (v kolikor kupec pri naročilu vpiše številko mobilnega telefona in se strinja s prejemom e-mail obvestil). V kolikor se paket vrne na naslov trgovca, bo trgovec kupca obvestil tudi s klicem na telefonsko številko (v kolikor je kupec telefonsko številko zapisal pri naročilu in dovolil obveščanje preko te številke) in mu ponudil spodaj navedene rešitve.

Kupec je v primeru neprevzema (če se pošiljka vrne na naslov trgovca) po 14 (ali 28 dneh v primeru podaljšanja) odgovoren za plačilo stroškov pošiljanja/vračila artiklov podjetju ter pogodbene kazni, ki pokriva strošek pošiljanja, pakiranja in administracije.

V kolikor kupec, ki enkrat ni prevzel pošiljke, ne želi ponovno naročiti, mu trgovec pošlje položnico za nastale stroške, ki znašajo 3,9 eur za poštnino do kupca, 3,9 eur za vračanje paketa nazaj trgovcu in pogodbeno kazen, ki znaša 2 eur, torej skupaj 9,8 eur + strošek naročenega blaga.

V kolikor kupec, ki je dvakrat naročil pošiljko in je ni prevzel, ne želi ponovno naročiti in plačati vnaprej, mu trgovec pošlje položnico za nastale stroške, ki znašajo 7,8 eur za dve poštnini do kupca (2 x 3,9 eur), 7,8 eur za dvakratno vračanje paketa nazaj trgovcu (2 x 3,9 eur) in pogodbeno kazen, ki znaša 5 eur, torej skupaj 20,6 eur + strošek naročenega blaga.

V primeru, da kupec ne poravna pogodbene kazni in stroškov, za katere mu trgovec posreduje položnico, se primer preda pravni službi, ki bo po našem pooblastilu nadalje urejala izplačilo in izterjavo nastalih stroškov in škode. Kupec je v tem primeru odgovoren tudi za plačilo vseh nastalih sodnih stroškov in stroškov pravne službe, pogodbena kazen pa v primeru izterjave preko pravne službe zaradi dodatnih stroškov (administracija, pošiljanje izvršbe) znaša 30 eur. Skupen strošek izterjave stroškov preko pravne službe znaša torej 30 eur (pogodbena kazen) + strošek poštnine do kupca (3,9 eur za eno pošiljanje ali 7,8 eur za dva pošiljanja) + strošek vračanja paketa k trgovcu (3,9 eur za eno pošiljanje ali 7,8 eur za dva pošiljanja) + strošek naročenega blaga + skupni sodni stroški.


DOSTAVA 


Izdelki bodo poslani na naslov za dostavo, ki ste ga navedli. Dobavni rok, opisan na naši spletni strani, je zgolj okvirni in ni bistven del pogodbe, zato ni razlog za pritožbo, vračilo itd. Če pošiljka ni dostavljena in nam jo vrnejo, pošiljke ne bomo spet pošiljali, razen če je pošiljka izgubljena. Če pošiljke ne prevzamete in nam jo zato vrnejo, morate pokriti stroške ponovnega pošiljanja. 

 Stroške dostave plača kupec. Stroški pošiljanja so prikazani v postopku naročanja in so zabeleženi na izdanem računu in v objavljenem ceniku. V primeru, da se paket med pošiljanjem izgubi (najprej preverite zavihek "dostava"), lahko zahtevate eno od naslednjih možnosti: - Vračilo plačila - Ponovno naročanje - Dobroimetje. Vsak primer izgubljene pošiljke je potrebno skrbno preučiti in posamično rešiti.


PLAČILA


Svoje naroćilo lahko plačate s kreditnimi karticami, preko sistema paypal in s plačilom po povzetju.


 VRAČILO IZDELKOV


 Izdelek se lahko vrne na podlagi obvestila in samo iz naslednjih razlogov: - Poškodovana embalaža: Izvajalec dostave lahko zavrne paket in nam ga vrne. - Poškodovan izdelek: isti dan stopite v stik z nami in izvajalcem dostave, posnamite embalažo in izdelek ter se dogovorite za vračilo kupnine. - Nezadovoljiv izdelek: Če prejmete izdelek, s katerim niste zadovoljni, v 14 dneh po prejemu pošljite pisno pojasnilo s fotografijami, o katerem se bomo pogovorili in vam poslali pisno pojasnilo. Vsak primer se obravnava posebej. Obvestila lahko pošljete na naš elektronski naslov: info@luminus.si. 


PREKINITEV NAROČILA


 Šteje se, da so naši izdelki izdelani po vašem natančnem navodilu in so prilagojeni vašim osebnim potrebam. To je razlog, da lahko naročilo lahko prekličete dokler zanj nismo prejeli plačila, saj po prejetem plačilu pričnemo z izdelavo. Po prejetju plačila preklic naročila ni več mogoč.  


PRAVICE INTELEKTUALNE LASTNINE

 

Naša spletna stran in celotna vsebina, ki je na njej objavljena je v naši izključni lasti. Prepovedana je kakršna koli reprodukcija in širjenje vsebin, ki so dostopne na naši spletni strani. Z obiskom spletne strani se strinjate, da spoštujete vse naše pravice intelektualne lastnine na naši spletni strani in programski opremi s katero lahko nudimo storitve. V kolikor preko uporabniškega računa z nami delite vsebine jamčite, da ste lastnik oziroma, da imate dovoljenje imetnika pravic, da z name delite vsebine.


IZDELKI IN KAKOVOST 


Izdelki PRINTASTIC so ročno narejeni ali narejeni s pomočjo naprav. Ker delamo z naravnimi in arhivskimi materiali, imajo že v svoji naravi manjše unikatne razlike v barvi, strukturi, izgledu in ostalih karakteristikah takih materialov (kot npr. papir, ki reagira na vlago, toploto, mraz, itd). Kljub možnim manjšim razlikam, ki so zgoraj opisane, pa zagotavljamo, da bodo izdelki narejeni brezhibno.  


NAPAKE 


Vaših poslanih datotek ne spreminjamo, tako, da se vaše pošiljanje oziroma nalaganje vsebin preko naše spletne strani smatra za vašo potrditev. Sledeče napake oziroma pomankljivosti na vaši strani niso razlog za vračilo iz naslova stvarnih napak ali reklamacijo oziroma zavrnitev prejema izdelkov: tipografske napake, napake v slovnici, nedokončan tekst, slaba resolucija, dizajn knjig, stil, barve ali kakršnekoli druge kreativne odločitve, ki ste jih naredili pri oblikovanju knjig ali fotografij, ki ste jih naložili. Naročila ni mogoče spreminjati po tem, ko pričnemo s tiskom. Izdelki Printastic so iz naravnih materialov, kar ne pomeni, da so izdelki občutljivi ali krhki. Naši izdelki so narejeni iz najboljših materialov, testirani in trpežni. Vsekakor pa je potrebno upoštevati navodila glede ravnanja s knjigami in izdelki: ne izpostavljajte jih vročemu zraku, vlagi, mrazu, pritisku (več knjig), prekomerno oziroma grobo ravnanje (prenašanje, listanje, vlečenje, trganje) itd. Če se izdelek poškoduje zaradi neupoštevanja navodil, to ni razlog za uveljavljanje stvarne napake oziroma garancije.  


ODGOVORNOST IN IZJEME


Printastic ne odgovarja za kakršnokoli izgubo podatkov, programske poškodbe ali plačilo kazenskih glob zaradi uporabe naše spletne strani iz kateregakoli razloga. Prav tako ne odgovarjamo za nedelovanje strani, počasno delovanje strani ali kakršnekoli programske in tehnične težave, ki lahko poškodujejo vaše osebne podatke, vaš računalnik ali karkoli v povezavi s tem, da vi uporabljate našo spletno stran oziroma storitve. Copyright © 2020-2021. Vse pravice zadržane. Logotipi, fotografije, besedila, in ostale informacije na spletni strani so last Luminus d.o.o. Novo mesto in uporaba le teh je strogo prepovedana brez pisnega potrdila. Preko družbenih omrežjih se fotografije lahko delijo le z našim pisnim dovoljenjem in dodanim besedilom: copyright (© by Printastic www.Printastic.si). 


PRAVILNIK O ZASEBNOSTI IN VARSTVU OSEBNIH PODATKOV


 Pravilnik o zasebnosti in varstvu osebnih podatkov (v nadaljevanju: Pravilnik) pojasnjuje kaj, kako in zakaj Printastic zbira vaše podatke, ko obiščete našo spletno stran in uporabljate naše storitve. Pojasnjuje tudi načine, kako s podatki upravljamo. Pravilnik je spisan v skladu s Splošno uredbo o varstvu osebnih podatkov (v nadaljevanju: GDPR). Vaše osebne podatke lahko uporabimo in delimo skladno s Pravilnikom, ki je sestavni del Pogojev.  


VPRAŠANJA


 Če imate vprašanja o pravilniku ali o podatkih, ki jih o vas hranimo, ali potrebujete pomoč pri spremembah ali izbrisu vaših podatkov nam prosim pišite na naslov elektronske pošte info@luminus.si  


INFORMACIJE, KI JIH ZBIRAMO


 (a) Informacije, ki jih prostovoljno delite z nami: Ko obiščete našo spletno stran, ustvarite uporabniški račun in uporabljate naše storitve, ko nam pišete, delite z nami datoteke in nas vključite v družbena omrežja, oziroma z nami sodelujete na takšne in podobne načine nam prostovoljno posredujete vaše informacije. To lahko vključuje vaše ime, naslov, naslov elektronske pošte, IP naslov, telefonsko številko, številko kreditne kartice, spol, poklic, lokacijo, zgodovino nakupov, in ostale demografske informacije. S tem ko nam posredujete vaše informacije dajete hkrati privoljenje, da se vaši podatki zbirajo, uporabljajo, objavljajo, prenašajo in hranijo, kot zapisano v Pogojih in Pravilniku. 


(b) Informacije, ki jih zbiramo avtomatsko: Ko obiščete našo spletno stran, brskate po naši ponudbi, uporabljate naše storitve, itd., lahko zbiramo podatke o obisku spletne strani, uporabi spletne strani in zgodovini brskanja naše spletne strani. Te informacije so lahko vaš IP naslov, operacijski sistem, dejavnost brskanja in ostale podobne informacije o tem, kako ste komunicirali s spletno stranjo. Te informacije se lahko zbirajo kot določena poročila ali pa se beležijo s pomočjo piškotkov in drugih sledljivih tehnologij. Več o piškotkih si preberite spodaj. 


(c) Povezave do tretjih strank/strani: Naša spletna stran lahko vključuje povezave do tretjih spletnih strani, katerih pravila so lahko drugačna od naših. Če delite vaše osebne informacije s temi tretjimi stranmi prosim preverite njihove Pogoje uporabe in Pravilnik o zasebnosti. Čeprav se močno trudimo, da na spletni strani ni nerelevantnih, nekvalitetnih ali nevarnih zunanjih povezav, vas naprošamo, da vedno dobro preverite, preden obiščete katere zunanje povezave. Mi ne moremo nadzarovati vseh zunanjih povezav, zato je vaša skrb, da se zavestno odločite, če želite zapustiti spletno stran in obiskati zunanjo spletno stran. Mi ne nosimo odgovornosti za kakršnekoli posledice obiskovanja zunanjih spletnih strani. V kolikor je na spletni strani prisoten sponzoriran oglas, bo le ta prikazan s strani naših zunanjih partnerjev, Ob kliku na oglas boste preusmerjeni na njihovo stran, piškotki in ostala sledljiva tehnologija pa lahko to zabeleži in uporabi. Vaša skrb je, da se zavestno odločite, če želite zapustiti našo spletno stran in obiskati spletno stran našega partnerja. Mi ne nosimo odgovornosti za kakršnekoli posledice obiskovanja spletnih strani, ki jih ne upravljamo. Naša spletna stran vključuje povezave do družbenih omrežij. Pri kliku na ikone posameznega družbenega omrežja, vas lahko brskalnik preusmeri na njihovo spletno stran. Te spletne strani oziroma družbena omrežja lahko zbirajo podatke o vas in lahko v ta namen nastavijo piškotke, da zagotovijo pravilno delovanje strani. Uporabnike naprošamo za skrbno ravnanje in zavedanje, da družbena omrežja lahko vaše osebne podatke shranijo in/ali uporabijo.  


(d) Piškotki in sledenje: Za zbiranje in hranjenje informacij se uporablja več tehnologij, med njimi piškotki, in ostali podobni elementi kot so *web beacons, s katerimi se analizira trende, sledi uporabnikom po spletni strani, sporoča namenske oglase, zbira demografske informacije, itd. Vsak uporabnik lahko sam določa uporabo piškotkov na individualni ravni svojega brskalnika. Piškotki so datoteke, ki so shranjene na vaših računalnikih ali mobilnih napravah ko obiščete spletne strani. Piškotki so vsesplošno uporabljeni s strani spletnih ponudnikov za npr. boljše ali hitrejše delovanje strani, za pošiljanje povratnih informacij, itd. Piškotki, ki niso nastavljeni s strani lastnika spletne strani so “drugi piškotki”. Drugi piškotki izvirajo od drugih, partnerskih, spletnih mest (ki na primer prikazujejo oglase na izvirni spletni strani ali merijo promet). Tretje strani lahko na ta način zbirajo podatke o uporabnikih iz različnih spletnih mest in jih uporabljajo za različne namene, od oglaševanja, analitike pa do izboljšave svojih izdelkov. Tretje strani, ki nastavijo druge piškotke lahko prepoznajo vaš računalnik ko obiščete omenjeno spletno stran in tudi tretje strani. Nad omenjenimi stranmi nimamo nadzora in nismo odgovorni za njihovo vsebino in način delovanja. Vaša naloga je, da preberete, razumete in se strinjate z delovanjem vsake posamezne spletne strani, ki jo obiščete. Če imate vprašanje glede tretjih strani prosim kontaktirajte njih. Uporabnikom svetujemo, da če se ne strinjajo z uporabo piškotkov, naj to uredijo na svojih sistemih v računalniku, operacijskih sistemih ter navodilih za uporabo v spletnih brskalnikih, kjer lahko urejajo dovoljenje in uporabo piškotkov. * Web Beacons: Ko se prijavite na naše elektronske novice lahko spremljamo podatke kot na primer, ali ste odprli sporočilo, kliknili na fotografijo ali povezavo, itd. S tem lahko merimo uspešnost naših elektronskih kampanj in izboljšujemo naše storitve. Vedno pa lahko ta sporočila prekinete z “odjavi me” gumbom, ki je na voljo v vsakem sporočilu ali pa v vašem osebnem računu. * Družbena omrežja: Naša spletna stran vsebuje povezave na družbena omrežja. Te povezave lahko zbirajo o vas določene podatke, kot IP naslov, in nastavijo piškotek, da bo stran nemoteno delovala. 


UPORABA IN OBJAVA OSEBNIH PODATKOV


(a) Za oglaševanje storitev. Če obiščete našo spletno stran in se pri ustvarjanju uporabniškega računa ne prijavite na elektronske novice vam lahko v potrditveni elektronski pošti vseeno pošljemo povabilo, da se na elektronske novice prijavite in ste tako v stiku z našimi najnovejšimi ponudbami in akcijami. 


(b) Za sodelovanje preko družbenih omrežij. Printastic ima uporabniške račune na različnih družbenih omrežjih, preko katerih lahko komunicirate z nami. Za vse informacije, komunikacije in material, ki ga z nami delite preko družbenih omrežij ste odgovorni vi, kakor tudi za skrb za varovanje podatkov. Ker imamo na družbenih omrežjih samo odprte uporabniške račune, podatkov, ki nam jih posredujete na spletnih straneh družbenih omrežij ne moremo in ne nadziramo tako, da je varstvo podatkov predmet pravil družbenih omrežij glede varovanja podatkov. Uporabnikom svetujemo, da previdno uporabljajo družbena omrežja. Naša spletna stran ne bo nikoli zahtevala deljenje osebnih podatkov skozi družbena omrežja in priporočamo, da če želite z nami deliti kaj osebnega, nas prosim pokličite ali pišite na naš naslov za elektronsko pošto. 


(c) Za pošiljanje faktur, opominov in ostalih dokumentov vezanih na plačila. To vključuje pošiljanje elektronske pošte, računov, opozoril, itd. Uporabljamo in sodelujemo le z preverjenimi družbami za denarne transakcije (Paypal, Stripe), katerim lahko posredujemo ali imajo informacije o naslovu plačnika in ostalih podatkih. 


(d) Za pošiljanje obvestil o delovanju spletne strani. To lahko vključuje pošiljanje obvestil o spremembah na naši spletni strani, napovedanih vzdrževalnih delih, nadgradnjah, spremembah v Pravilniku o varstvu podatkov, itd.  


(e) Za komunikacijo z našimi strankami. Na primer pomoč pri oblikovanju knjige, nalaganju datotek preko deljenih map (Google Drive, Dropbox, Wetransfer), brisanju datotek, spreminjanju gesel, itd.  


(f) Za uveljavljanje skladnosti z našimi Pogoji in Pravilnikom. To lahko vključuje razvijanje algoritmov, ki so v pomoč proti zlorabam.  


(g) Za varovanje pravic naših članov, naše ekipe in drugih strank.  


(h) Za izpolnjevanje pravnih zahtev pristojnim organov. Pristojnim organom bomo vaše osebne podatke razkrili samo v primerih, ko bodo to zahtevali veljavni predpisi. Printastic se bo npr. odzvala na zahteve sodišč, organov pregona in drugih državnih organov, ki lahko vključujejo tudi državne organe drugih držav članic Evropske Unije. 


(i) Za posredovanje informacij našim zastopnikom in odvetnikom, s katerimi sodelujemo.  


(j) Za podporo in izboljšanje naših storitev. To lahko vključuje deljenje vaših osebnih podatkov s tretjimi osebami, ki lahko nudijo pomoč in storitve, ki jih uporabljate. Ko delimo osebne podatke s tretjimi osebami spoštujemo zasebnost in se držimo pravnih zahtev za varovanje osebnih podatkov. Osebne podatke lahko npr. posredujemo izvajalcem za gostovanje naše spletne strani, za storitve obdelave podatkov, za pošiljanje informacij, ki ste jih zahtevali, za zagotavljanje podpornih storitev, podizvajalcem ipd. Zunanjim ponudnikom storitev bomo tovrstne podatke posredovali oziroma naredili dostopne samo v obsegu, ki ga zahteva določen namen. Pridobljenih podatkov ne bodo smeli uporabljati v nobene druge namene. Zunanji ponudniki storitev Printastic so pogodbeno zavezani k spoštovanju zaupnosti vaših osebnih podatkov.  


(k) Za pošiljanje predlogov. Za več informacij o uporabi piškotkov in ostalih sledljivih tehnologij preberite člen o piškotkih.  


(l) Za prenos vaših podatkov v primeru prodaje, združitve, investicije, likvidacije, reorganizacije ali nakupa. V povezavi s kakršnokoli reorganizacijo, statusnim preoblikovanjem, prodajo ali s kakršnimkoli drugim prenosom sredstev (pod skupnim imenom »poslovni prenosi«) bomo podatke prenesli v razumnem obsegu in kot bo potrebno za prenos, in sicer pod pogojem, da vse v poslovnih prenosih udeležene stranke varujejo vaše osebne podatke v skladu z veljavnimi predpisi. V takšnih primerih bomo uporabnike obvestili o prenosu osebnih podatkov.  


VAROVANJE INFORMACIJ


 Delujemo v skladu z zakonskimi določbami glede varstva osebnih podatkov (za varovanje pred izgubo, zlorabo, nedovoljenim dostopom, objavo, spremembo, uničenjem, itd). Vsi posredovani osebni podatki so obravnavani kot zaupni in so uporabljeni zgolj za namen, zaradi katerega so bili posredovani. Printastic z ustreznimi organizacijskimi ukrepi in tehnološkimi rešitvami ter z lastnimi in zunanjimi strokovnjaki izvaja vse potrebne ukrepe, da so vaši podatki zaščiteni. Pri tem Printastic uporablja ustrezno stopnjo zaščite in razumne fizične, elektronske in administrativne ukrepe, s katerimi zbrane osebne podatke varuje pred nenamernim ali nezakonskim uničenjem, izgubo, spreminjanjem, nepooblaščenim razkritjem ali pred nepooblaščenim dostopom do osebnih podatkov. Dostop do vaših osebnih podatkov je dovoljen samo osebju, ponudnikom storitev, ki te podatke potrebujejo iz poslovnih razlogov, ali tistim, ki jih potrebujejo za opravljanje svojega dela. Printastic potrebuje vaše uporabniško ime in geslo, da se registrirate in uporabljate spletno stran. Prosim pazljivo ravnajte z vašimi podatki. Mi vašega gesla ne vidimo in ga lahko le ponastavimo. Če ste se registrirali na spletni strani, vaše podatke obdelujemo za vzpostavitev vašega uporabniškega računa in za komunikacijo v zvezi z njim. V primeru naročila na Printastic elektronske novice vaš posredovani naslov elektronske pošte, ime in priimek na podlagi soglasja obdelujemo z namenom splošnega obveščanja o vseh storitvah Printastic, ki vsebujejo tudi promocijsko gradivo. Od prejemanja elektronskih novic oz. obveščanja o naročenih storitvah Printastic se lahko kadarkoli odjavite s klikom na povezavo v prejetih sporočilih. Če ste naročili izdelke Printastic se osebni podatki zbirajo in obdelujejo za izvajanje pogodbe, tj. za izdelavo in/ali dobavo naročenih izdelkov ter za obveščanje v zvezi s temi storitvami. Printastic se zavezuje, da zbranih osebnih podatkov ne bo prodajala, posojala ali kakorkoli drugače posredovala tretjim osebam, razen v navedenih primerih ali če predpisi ne zapovedujejo drugače. Vaše osebne podatke bo Printastic razkrila zgolj navedenim tretjim osebam ob že opisanih pogojih, pri čemer bo Printastic zagotovil, da bodo vaši osebni podatki obdelani, zaščiteni in preneseni v skladu z veljavnimi predpisi.  


VAŠE PRAVICE


 Posamezniki lahko od Printastica zahtevate dostop do osebnih podatkov, popravek, izbris ali omejitev obdelave vaših osebnih podatkov ter imate pravico do ugovora obdelavi in prenosljivosti vaših osebnih podatkov. Za morebitno uveljavljanje svojih opisanih pravic, vas prosimo, da nam svojo zahtevo posredujete pisno, preko elektronske pošte na naslov info@luminus.si. O vaši zahtevi vam bo odgovorna oseba odgovorila v predpisanem roku enega meseca. V primeru zapletenosti in večjega števila zahtev lahko rok podaljšamo za največ dva dodatna meseca, o čemer boste obveščeni.


 (a) Pravica do seznanitve: Vedno imate pravico do seznanitve ali se v zvezi z vami obdelujejo osebni podatki in če se, dostop do osebnih podatkov in naslednje informacije: namene obdelave; vrste zadevnih osebnih podatkov; uporabnike ali kategorije uporabnika, ki so jim bili ali jim bodo razkriti osebni podatki; predvideno obdobje hrambe osebnih podatkov ali, če to ni mogoče, merila, ki se uporabijo za določitev tega obdobja; kadar osebni podatki niso zbrani od vas, vse razpoložljive informacije v zvezi z njihovim virom.  


(b) Pravica do popravka: Imate pravico, da popravimo netočne osebne podatke v zvezi z vami ter ob upoštevanju namenov obdelave, pravico do dopolnitve nepopolnih osebnih podatkov.  


(c) Pravica do izbrisa: Pravico imate doseči, da vaše osebne podatke izbrišemo, kadar velja eden od naslednjih razlogov: osebni podatki niso več potrebni za namene, za katere so bili zbrani ali kako drugače obdelani; kadar prekličete privolitev, na podlagi katere poteka obdelava in kadar za obdelavo ne obstaja nobena druga pravna podlaga; kadar ugovarjate obdelavi, za njihovo obdelavo pa ne obstajajo nobeni prevladujoči zakoniti razlogi; osebni podatki so bili obdelani nezakonito. 


(d) Pravica do omejitve obdelave: Pravico imate doseči, da omejimo obdelavo vaših osebnih podatkov, kadar velja en od naslednjih primerov: kadar oporekate točnosti podatkov, in sicer za obdobje, ki nam omogoča preveriti točnost osebnih podatkov; je obdelava nezakonita, vi pa nasprotujete izbrisu osebnih podatkov ter namesto tega zahtevate omejitev njihove uporabe; vaših osebnih podatkov ne potrebujemo več za namene obdelave, temveč jih vi potrebujete za uveljavljanje, izvajanje ali obrambo pravnih zahtevkov; če ste vložili ugovor v zvezi z obdelavo, ki temelji na zakonitih interesih Printastics, dokler še ni znano, ali naši zakoniti razlogi prevladajo nad vašimi razlogi. Kadar je bila obdelava vaših osebnih podatkov omejena v skladu s prejšnjim odstavkom, se takšni osebni podatki z izjemo njihovega shranjevanja obdelujejo le z vašo privolitvijo, ali za uveljavljanje, izvajanje ali obrambo pravnih zahtevkov ali zaradi varstva pravic druge fizične ali pravne osebe. Pred preklicem omejitve obdelave vaših osebnih podatkov smo vas o tem dolžni obvestiti.  


(e) Pravica do prenosljivosti podatkov: Pravico imate, da prejmete vaše osebne podatke, ki ste nam jih posredovali, v strukturirani, splošno uporabljani in strojno berljivi obliki, in pravico, da te podatke posredujete drugemu upravljavcu, kadar obdelava temelji na vaši privolitvi ali se obdelava izvaja z avtomatiziranimi sredstvi. Na vašo zahtevo, kadar je to tehnično izvedljivo, se lahko osebni podatki neposredno prenesejo k drugemu upravljavcu.  


(f) Pravica do ugovora: Kadar vaše podatke obdelujemo na podlagi zakonitega interesa za namene trženja, lahko taki obdelavi kadarkoli ugovarjate. 


(g) Pravica do vložitve pritožbe pri Informacijskem pooblaščencu: Če o vaši zahtevi ne odločimo v zakonskem roku ali vašo zahtevo zavrnemo, imate možnost vložitve pritožbe pri Informacijskem pooblaščencu Republike Slovenije.